Curator Perry Sport en Aktiesport spreekt met negen partijen over doorstart

De curator van Perry Sport en Aktiesport gaat komende dagen met negen partijen in gesprek voor een doorstart van de sportwinkelketens. Het gaat zowel om investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland.

In totaal hebben zich twintig partijen met interesse gemeld. De curator heeft daar de beste kandidaten uit geselecteerd. Die hebben ook een geheimhoudingsverklaring getekend en een speciaal informatiepakket ontvangen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk winkels van Perry Sport én Aktiesport tezamen in één deal te verkopen. Of dat gaat lukken blijkt mogelijk later deze week al.

De sportzaken en moederbedrijf USG werden vorige week bankroet verklaard. Het omvallen van de retailer was een direct gevolg van de ondergang van warenhuisketen V&D, waar USG veel ‘shop-in-shops’ had. Inmiddels is ook het faillissement over een aantal andere dochtervennootschappen van USG uitgesproken. Het hele bedrijf telt ongeveer 2500 medewerkers.

De winkels van Perry Sport en Aktiesport blijven voorlopig gewoon open, in afwachting van een mogelijke doorstart. Maar medewerkers moeten wel wat langer wachten op hun loon. De banken hadden vorige maand juist een dag voor de salarissen uitbetaald zouden worden het krediet opgezegd en alle rekeningen van USG geblokkeerd. Het UWV zal de betalingsverplichting overnemen, maar dat neemt enkele weken in beslag. De uitkeringsinstantie komt op 11 maart met een eerste uitbetaling, over werk dat onder het bewind van de curatoren is verricht. Alle salarisachterstanden van voor het faillissement worden later verrekend, aldus een zegsman van het UWV.

De curator is ook nog in gesprek met de banken over hun pandrecht op de winkelvoorraad. Met de belangrijkste leveranciers zijn inmiddels afspraken gemaakt over de verkoop van voorraad in de winkels. Met de banken is dat nog niet het geval. Ondanks dit zet de curator de verkoop in de winkels wel voort.

(ANP)

Gerelateerde artikelen