Crossing borders met Burggraaf en Van Hussen

Jan Louis Burggraaf en Barbara van Hussen zijn de meest grensoverschrijdende dealmakers van Nederland. Dat blijkt uit data van MenA.nl.

De Nederlandse dealmarkt wordt steeds internationaler, getuige ook recente politieke inspanningen om Nederlandse (en Europese) kroonjuwelen en technologiebriljanten te beschermen tegen overnames. Internationale ervaring wordt daardoor steeds belangrijker voor dealmakers. Die internationale ervaring kan je in dealmakersland goed zien, door het aantal cross-borderdeals op te tellen. 

Wat blijkt? De afgelopen jaren was advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy bij de meeste internationale deals betrokken. Van de 41 cross-borderdeals waar Burggraaf sinds 2012 een rol in speelde adviseerde hij acht keer een Nederlandse koper bij een overname over de grens. Hiermee is hij de meest ervaren adviseur van Nederlandse bedrijven die de wereld veroveren. Van de zakenbankiers heeft Bastiaan Vaandrager van Rothschild de meeste frequent flyer-punten en Arnoud Oltmans van Deloitte is de meest internationaal georiënteerde transaction supporter.

Barbara van Hussen van DLA Piper staat juist vaak aan de kant van de buitenlandse koper bij de overname van een Nederlands bedrijf. Zij adviseerde sinds 2012 in totaal bij 15 deals een buitenlandse koper bij een overname van een Nederlands bedrijf.

 

Gerelateerde artikelen