Credit Suisse en Loyens & Loeff dealmakers voor Van Gansewinkel bij verkoop AVR

Zakenbank Credit Suisse en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren afvalverwerker Van Gansewinkel Groep (VGG) bij de verkoop van AVR voor 994 miljoen euro. De Chinese koper Cheung Kong Infrastructure (CKI) krijgt advies van HSBC en CMS Derks Star Busmann. Voor private equity aandeelhouders CVC en KKR is de deal goed alternatief voor het afgeblazen plan om het gecombineerde afvalbedrijf naar de beurs te brengen. Volgens M&A director Niek Nieswaag van Van Gansewinkel was de tijd rijp voor de deal: “AVR is klaar voor een volgende fase in haar ontwikkeling.”
De verkopers hebben met de deal gewacht op het juiste moment. “AVR bevindt zich op een natuurlijk exit moment op basis van haar stabiele en efficiënte operaties, voorspelbare en attractieve cash flow, een uitstekende contractenportefeuille en de toekomstige bijdrage van strategische projecten. Daarnaast heeft AVR een relatief stand-alone karakter binnen VGG en kan relatief eenvoudig als separate entiteit worden verkocht”, zegt Nieswaag. Als fusiepartner van VGG is AVR omgevormd van een verticaal geïntegreerd afvalbedrijf tot een toegewijde producten van energie op basis van afval. Het bedrijf levert energie voor de omliggende industrie en circa 150.000 huishoudens in Rotterdam. 
Nieswaag krijgt bij de deal financieel advies van een team van Credit Suisse bestaande uit William Mansfield, Thomas Poos en Martin Catchpole. Rob Wesseling, general counsel van VGG, krijgt advies van een team van Loyens & Loeff  onder leiding van Bas Vletter. Hij werkt onder anderen samen met senior associate Pien van Veersen. VGG is een goede klant van het advocatenkantoor: “Loyens & Loeff Amsterdam heeft onder leiding van Philip van Verschuer ook geassisteerd bij de aankoop van AVR door CVC en KKR in 2006 en de aankoop van Van Gansewinkel in 2007. Voor de exit van AVR hebben KKR en CVC wederom Loyens & Loeff aangezocht”, zegt Van Veersen.
CKI krijgt financieel advies van HSBC bankiers Jurriaan de Munck en Maurice van Veggel. Het team van CMS bestaat uit advocaten Martika Jonk, Cecilia van der Weijden, Katja van Kranenburg-Hanspians en Jacqueline Feld.
Gerelateerde artikelen