Cottonwood Technology Fund investeert in Orange QS

De financiering zal de ontwikkeling ondersteunen van snelle qubit-tests in de kwantumindustrie.

Orange Quantum Systems, een Nederlandse start-up op het gebied van kwantumtechnologie die in 2020 werd opgericht, heeft 1,5 miljoen euro aan pre-seed-financiering veiliggesteld door Cottonwood Technology Fund en QDNL Partications.

Het bedrijf gaat een belangrijke uitdaging aan in de kwantumindustrie: het op efficiënte wijze testen van kwantumchips terwijl deze overgaan van academische laboratoria naar productie op industriële schaal.

Het testen van kwantumchips duurt momenteel weken en omvat dure cryogene laboratoriumfaciliteiten en gespecialiseerde kwantumingenieurs.

Orange Quantum Systems bouwt quantumchip-testapparatuur die dit proces vereenvoudigt en versnelt en een betaalbaar alternatief biedt voor interne testoplossingen.

De financiering zal de ontwikkeling mogelijk maken van de volgende generatie kwantumchiptestapparatuur, waardoor Orange Quantum Systems een leider kan worden in dit cruciale segment van de kwantumindustrie.

Naast de nieuwe investeringsronde heeft Orange QS deze zomer een subsidie verkregen van de EIC Accelerator van de European Innovation Council.

Lees ook:
Cottonwood Technology Fund investeert in Team Wildfire
Cottonwood Technology Fund investeert in Reyedar

Gerelateerde artikelen