Cottonwood Technology Fund investeert in Team Wildfire

3,7 miljoen dollar financiering voor technologie voor het onderdrukken van natuurbranden.

Als reactie op de dringende mondiale behoefte aan effectieve onderdrukking van natuurbranden bouwt Team Wildfire, gevestigd in Boulder, Colorado, krachtige ‘orkanen op wielen’ met straalmotoren om destructieve branden terug te dringen.

Special effects-coördinator Steve Wolf, oprichter en CEO van Team Wildfire had het idee om straalmotoren met vertragende injectoren op terreinvoertuigen te monteren. “Bij bosbranden is de wind eigenaar van het vuur. Als je een brand wilt beheersen, moet je de wind beheersen.”

Vergeleken met passieve observatietechnologie (camera’s, sensoren en satellieten) merkt Wolf op dat ‘data geen branden blussen’ en zich richt op wat de voor de hand liggende behoefte lijkt te zijn… ‘daadwerkelijk branden blussen’. “Een rookmelder heeft weinig waarde als je niet over een werkende brandblusser beschikt.”

De seedtronde van 3,7 miljoen dollar onder leiding van het Cottonwood Technology Fund, en met voornamelijk medewerking van MUUS Climate Partners, Tim Draper, Techstars, Kingstone, Alumni Ventures, Ecosphere Ventures, Ryan Fogelman en Corless Law, stelt het team in staat een volledige MVP (Minimum Viable Product) met mogelijkheden op afstand op te bouwen om brandweerlieden verder uit de gevarenzone te krijgen.

“Team Wildfire”, zegt Dave Blivin, managing partner van Cottonwood Technology Fund, “is een toegewijd team met een unieke aanpak, waarbij diepgaande expertise wordt toegepast op een probleem dat de levens en eigendommen van miljoenen mensen beïnvloedt. Hun oplossing zou de nieuwe standaard kunnen worden bij het onderdrukken van natuurbranden, om het nieuwe normaal bij branden tegen te gaan.”

Lees ook: Zeven vragen aan tech-investeerder Alain le Loux (Cottonwood)

Gerelateerde artikelen