Cottonwood Technology Fund investeert in Reyedar

Deeptechbedrijf spoort ziekten op door Eye Tracking en Deep Learning te combineren.

Reyedar, een deeptech startup die een eigen medisch technologieplatform ontwikkelt voor vroegtijdige opsporing van leeftijdsgerelateerde degeneratieve ziekten, heeft een investering van drie miljoen euro binnengehaald. De financieringsronde wordt geleid door Cottonwood Technology Fund, een toonaangevend durfkapitaalbedrijf dat investeert in technologiebedrijven in een vroeg stadium. NOM, Pupil Labs, Uneti Ventures en bestaande investeerder Blue Sparrows MedTech Fund deden ook mee.
 
Met het opgehaalde geld wil het bedrijf zijn 'baanbrekende oplossing' verder ontwikkelen, aldus een persbericht. Het bedrijf combineert eye tracking-technologie met deep learning en biedt zo 'een uniek venster op de hersenen en de gezondheidssituatie van mensen waarin veel leeftijdsgerelateerde ziekten kunnen worden gedetecteerd'. 

Naarmate de vergrijzing snel toeneemt, stijgt het aantal mensen met degeneratieve ziekten, zoals Glaucoom, Parkinson en Multiple Sclerose. Screeningmethoden voor deze ziekten zijn vaak invasief, onbetrouwbaar en tijdrovend, wat leidt tot druk op het gezondheidszorgsysteem. De technologie van Reyedar lost dit probleem op door vroege symptomen binnen enkele minuten op een niet-invasieve manier te detecteren. Door deep learning te combineren met eyetracking-sensoren op een gebruiksvriendelijk apparaat, verbetert het bedrijf de behandelresultaten en verlaagt het de kosten voor de gezondheidszorg.
 
Reyedar, voorheen bekend als Reperio Medtech, is een spin-off bedrijf van de afdeling Oogheelkunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen in Nederland.

Lees ook: 'Jaren geen omzet en dan toch uitgroeien tot miljarden business'
 

Gerelateerde artikelen