Corona halveert Nederlandse overnamemarkt

Het aantal deals in de lockdown-maanden maart en april is minder dan de helft van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

In maart en april, de maanden dat Nederland in lockdown ging, zijn er 70 deals gesloten, vergeleken met 157 deals in de dezelfde periode in 2019. In dealwaarde is het verschil nog groter. In maart en april 2019 werden er voor 14,3 miljard euro deals gesloten. In 2020 bleef  teller op 4,9 miljard euro staan. Een derde van 2019. 

 

 

Als de totalen van afgelopen 12 maanden naast elkaar worden gezet valt op dat de neergang al in februari is ingezet. Dit kan deels verklaard worden doordat de internationale spanningen vooruit liepen op de Nederlandse lockdown, waardoor het sentiment om deals te doen al eerder verslechterde. De maandcijfers gesorteerd op dealwaarde zien er nog somberder uit. Na een grote piek in december 2019 kelderde de dealwaarde en deed het iedere maand een stapje achteruit. 

 

 

De Nederlandse overnamemarkt weerspiegelt de wereldwijde trend. In het eerste kwartaal is de M&A-activiteit wereldwijd gedaald met ruim 39 procent en blijven de grote miljardeals uit, zo meldt Mergermarket

Gerelateerde artikelen