Corbion doet bod op microalgen­specialist TerraVia

Producent van voedingsingrediënten en bioplastic Corbion gaat een bod van 20 miljoen dollar uitbrengen op de Amerikaanse microalgen­specialist TerraVia.

De producent van voedingsingrediënten en bioplastic heeft een zogenoemde 'stalking horse' aandelen- en activakoopovereenkomst afgesloten met TerraVia Holdings, dat faillissement heeft aangevraagd. Daarna is een bod uitgebracht wat neerkomt op een koopprijs in contanten van circa 20 miljoen dollar.

Aangezien TerraVia's activiteiten op het moment verlieslatend zijn, verwacht Corbion dat de totale financiële verplichtingen aanzienlijk groter zijn dan de koopprijs in contanten. De transactie is onder meer 'onderhevig aan de ontvangst van eventuele hogere biedingen van andere potentiële kopers in een veilingprocedure'.

Het in San Francisco gevestigde TerraVia zet zijn microalgenplatform in voor de productie en levering van ingrediënten met onder meer speciale oliën, gestructureerde vetten en proteïnen voor voedings- en biochemische toepassingen. Het bedrijf heeft een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in San Francisco en twee productiefaciliteiten.

(ANP)

Lees ook:
"M&A laat je na zoveel transacties niet zomaar los"
"Overname van Corbion op termijn mogelijk"

 

 

 

Gerelateerde artikelen