Convent Capital lanceert Agri Food Growth Fund

Investeringsmaatschappij Convent Capital lanceert met het Agri Food Growth Fund een nieuw fonds voor innovatieve en duurzame bedrijven met groeipotentieel in de landbouw- en voedingssector.

Voor het fonds is meer dan 50 miljoen uit het eigen investeerdersnetwerk opgehaald. Dat bedrag zal in de komende maanden met institutioneel geld doorgroeien naar minimaal 150 miljoen euro. Een eerste investering is al gedaan in een fabrikant van plantaardige diervoederadditieven. 

Het nieuwe fonds van de Amsterdamse investeerder brengt groeikapitaal van vijf miljoen tot maximaal twintig miljoen euro naar innovatieve en duurzame bedrijven in de landbouw- en voedingssector. De focus ligt op groeikapitaal, de investeringsfase direct na durfkapitaal. Bedrijven uit de gehele landbouw- en voedingswaardeketen komen in aanmerking voor financiering, van dienstverlening tot distributie. Alleen in detailhandel wordt niet geïnvesteerd.

De duurzaamheidsvoorwaarden van Convent Capital schrijven voor dat iedere investering een aantoonbare duurzaamheidsimpact genereert. Dit wordt gemeten langs de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, met een focus op klimaat en biodiversiteit. Een onafhankelijke investeringscommissie en consultant MJ Hudson beoordelen gedurende en na de looptijd of impact-doelstellingen behaald worden. Zo niet, dan doneert Convent Capital de prestatievergoeding aan een duurzame liefdadigheidsinstelling. 

Het Agri Food Growth Fund heeft de eerste participatie genomen in het bedrijf Animal Health Concepts. Het Overijsselse bedrijf ontwikkelt innovatieve aanvullende diervoeders op basis van 'fytogenen'. De vloeibare additieven kunnen via water of voer aan pluimvee, varkens, herkauwers en garnalen worden verstrekt, wat de behoefte aan antibiotica voor vee sterk helpt verminderen en bijdraagt aan een verbeterde voederconversie. 

Gerelateerde artikelen