Consolidatie accountancy zet door: nieuwe overname door PIA Group

Laatst gewijzigd: 20 januari 2024 08:47
PIA Group Nederland opent nieuwe jaar met de overname van het Noord-Hollandse Vanhier.

In oktober 2023 kondigde PIA Group nog de overname aan van SVC Accountants & Adviseurs en nu, ruim twee maanden later, wordt het Noord-Hollandse Vanhier aan de groep toegevoegd.

Vanhier werd in 2007 opgericht en groeide sindsdien uit tot een full-service kantoor met ruim 75 medewerkers en vier vestigingen in Noord-Holland. Daarmee werd het kantoor bereikbaar voor veel ondernemers. Vanhier biedt een brede expertise: van accountancy tot overnamestrategie en van salarisadministratie tot fiscaliteit. Dit doen ze met focus op persoonlijke aandacht, kwaliteit en digitale efficiëntie.

De ondernemers achter het in 2007 opgerichte kantoor kunnen zich uitstekend vinden in de strategie van de PIA Group: schaalvoordeel in digitalisering en andere diensten (HR, data, finance, sales, marketing), maar met respect voor de lokale identiteit.

Met de acquisitie van Vanhier is PIA Group binnen een jaar tijd gegroeid naar een top 20 kantoor in Nederland met 500 medewerkers. Dit stelt PIA Group in staat om haar ambities verder te realiseren op het gebied van investeringen in digitalisatie en personeel.

Ewout Brouwers, directeur van PIA Group, is erg blij met de toetreding van Vanhier. “Zij zijn een perfect voorbeeld van een accountancykantoor dat past bij het PIA-DNA”, legt hij uit. “Ondernemend met oog voor kwaliteit en tegelijkertijd echte teamplayers. Dat laatste is belangrijk, want we willen samen investeren in de toekomst. Daarnaast lopen de accountants en adviseurs van Vanhier voorop op digitaal gebied”.

De kwaliteit van de kantoren en het tempo van de acquisities versterken de positie van PIA als consolidator of choice, stelt het kantoor in een persbericht. ‘Sterke merken met eigen DNA in een grotere groep: het zijn belangrijke kenmerken van het succes van de PIA Group consolidatie.’

Lees ook: Belgische accountant krijgt 35 miljoen voor nieuwe overnames

 

Gerelateerde artikelen