Advocatenkantoor CMS verhuist van Amstel naar Zuidas

Internationaal advocatenkantoor CMS heeft een nieuw onderkomen in Amsterdam. De Mondriaantoren bij Amstelstation is ingewisseld voor de Zuidtoren van het Atrium.

De verhuizing hing al een tijd in de lucht. In 2014 ondertekende CMS een vastgoedovereenkomst voor het nog te renoveren Atrium. De Zuidtoren van de kantoorruimte moest toen nog worden gebouwd. 

Die verbouwing is nu af. Onlangs heeft het advocatenkantoor intrek genomen in de kantoortoren, pal tegenover de rechtbank aan de Parnassusweg. Het totaal verhuurbare vloeroppervlak van de Zuidtoren bedraagt ongeveer 14.000 vierkante meter, waarvan de advocaten ongeveer de helft bezetten.

Een deel van het Utrechtse kantoor van CMS zal eveneens de wijk nemen naar de nieuwe Amsterdamse vestiging. Volgens het Financieele Dagblad was het Atrium in april leidend voorwerp van de grootste vastgoeddeal ooit op de Zuidas. De Franse vastgoedbelegger Amundi betaalde volgens bronnen in de markt zo’n 500 miljoen euro aan Icon Real Estate voor een oppervlakte van 60.000 vierkante meter.

Goed in het nieuwe jaar inluiden? M&A Community organiseert in samenwerking met CMS de nieuwjaarsborrel 2018. Klik hier voor meer informatie. 

Gerelateerde artikelen