Cloudbedrijf voor entertainment haalt 12 miljoen op

Convious heeft 12 miljoen dollar heeft opgehaald in een Serie A-financiering. Market One Capital, MillionMonkeys en FJ Labs hebben zich bij de ronde aangesloten, evenals de reeds bestaande investeerder Capital Mills. De financieringsronde werd geleid door het Britse Begin Capital.

Convious is een op Artificial Intelligence (AI) gebaseerd e-commerce platform voor de vrijetijdsbranche. Begin Capital is een venture capital bedrijf in Londen dat werd opgericht in 2019. De firma investeert voornamelijk in Seed en Series A bedrijven wereldwijd, met een specifieke focus op Europa.

Met de bijeengebrachte financiering streeft Convious naar verdere uitbreiding door kantoren te openen in de VS, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere landen. Het bedrijf heeft 65 mensen in dienst en groeit volgend jaar naar 125 werknemers.

Verder is het plan om de verkoop- en productontwikkelingsteams uit te breiden

Convious helpt ondernemers in de vrijetijdsbranche om hun bezoekers te bereiken, conversie te verhogen en alle interne operaties te beheren vanuit één plek. 

Meer dan 125 bedrijven uit 16 landen, waaronder SnowWorld, Plopsa Group en Looping Group, gebruiken Convious om bezoekers direct via hun eigen kanalen te converteren. 

"Out-of-home entertainment is een van de weinige grote markten die nog geen digitale transformatie heeft doorgemaakt", stelt Camiel Kraan, CEO en oprichter van Convious. "Ondanks de grote omvang is de vrijetijdsbranche ver achtergebleven bij de overgang naar moderne, cloud-based platforms We horen vaak dat legacy-systemen organisaties afremmen en veel tijd kosten.”

 

Gerelateerde artikelen