Clifford Chance adviseert Windpark Kroningswind

Clifford Chance adviseert Windpark Kroningswind bij de projectfinanciering en projectontwikkeling van een windpark met 19 turbines gelegen op Goeree-Overflakkee.

Sinds 2019 adviseert Clifford Chance Windpark Kroningswind bij de projectfinanciering en projectontwikkeling van een 19 turbines windpark gelegen op Goeree-Overflakkee. 

Het windpark Kroningswind bestaat uit 19 Vestas V117 windturbines en heeft een vermogen van circa 80 MW om de komende 25 jaar groene stroom op te wekken, wat overeenkomt met het verbruik van circa 65.000 huishoudens. Deze elektriciteit wordt de eerste zestien jaar al door Eneco ingekocht.

KBC Bank, Rabobank en de Nederlandse Waterschapsbank verstrekken samen financiering aan Windpark Kroningswind. Dit komt bovenop het eigen vermogen van de aandeelhouders TDP en de beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels gestart en eventuele projectontwikkelingen zijn te volgen op www.kroningswind.nl. Verwacht wordt dat het Kroningswind windpark eind 2022 de eerste elektriciteit zal produceren.

Sinds 2019 adviseert Clifford Chance het windpark. Het Clifford Chance team dat Windpark Kroningswind adviseerde stond onder leiding van Hein Tonnaer en bestond verder uit Mike Niekoop, Liesbeth Buiter, Thomas Heijerman, Nanette Rutgers, Bart van Hattum en Femke Buijs.
 

Gerelateerde artikelen