Clear haalt 1,1 miljoen op

Health-tech startup Clear heeft 1,1 miljoen euro opgehaald om een digitaal gezondheidsprogramma voor mensen met diabetes type 2 verder te ontwikkelen.

Het geld is opgehaald bij internationale impactinvesteerder MSM, de Nederlandse digitale health VC Healthy.Capital en een aantal angels . Clear is nog met een aantal partijen in gesprek om de ronde verder uit te breiden. 

Clear is in 2019 opgericht door Piet Hein van Dam en Madelon Bracke als spin out van de wereldwijde early-stage VC Antler. Het biedt een gezondheidsprogramma op basis van een persoonlijke glucosemeter, een app, een eigen glucose-algoritme en een AI-voedingsrecommender. De kracht van dat programma zit in 100% personalisatie. Via een sensor en een app analyseert Clear de bloedglucosewaarden om individuele reacties op voedsel te detecteren. Daarna geeft het gebruikers real-time gepersonaliseerd advies. Zo kunnen gebruikers hun individuele biologische reactie op specifieke voeding analyseren en advies op maat krijgen hoe ze hun bloedsuikerspiegel en hun gezondheid kunnen verbeteren en hoe ze leefstijl gerelateerde ziekten kunnen voorkomen.

Uit een studie eerder dit jaar samen met TOPFit Citizenlab en Vitaal Twente is gebleken dat het Clear-programma een positief effect heeft op het verminderen van diabetes type 2-symptomen. Door het volgen van het Clear-programma gingen de gemiddelde dagelijkse bloedglucosewaarden van de deelnemers aan het onderzoek omlaag, daalde de BMI en kon zelfs medicatie teruggeschroefd worden. De resultaten zijn zo hoopgevend dat Clear met ziektekostenverzekeraars in gesprek is om het Clear-programma vergoed te krijgen.
 

Gerelateerde artikelen