“Citigroup wil handelsactiviteiten naar Frankfurt overhevelen”

Citigroup wacht niet tot de Brexit is voltrokken: de Amerikaanse zakenbank wil zijn handelsactiviteiten van Londen naar Frankfurt verhuizen.

Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdagochtend. Met de beoogde verhuizing komen er 150 tot 250 nieuwe banen in Frankfurt bij, zo verklaart een anonieme bron tegen het persbureau. Het bestuur zou zich deze week over het plan buigen. 

Voor Citigroup werken er in de Duitse stad al zo'n 350 medewerkers. De bank verwacht een deel van het takenpakket uit Londen over te nemen. Londen blijft overigens het Europese hoofdkantoor, terwijl ook de verantwoordelijkheid voor bankactiviteiten van Afrika en het Midden-Oosten in de Britse hoofdstad blijft. 

Frankfurt heeft intussen geprofiteerd van de Brexit-uitslag. De afgelopen maanden trokken ook Standard Chartered, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group and Daiwa Securities Group naar de Duitse stad. Ondertussen zou zakenbank JPMorgan Chase zich oriënteren op de uitbreiding van het Amsterdamse kantoor ten gevolge van de Brexit. 

 

Gerelateerde artikelen