Citigroup, Deutsche Bank en UBS zoeken kopers voor Afrikaanse activiteiten Barclays

De Britse bank Barclays wil wederom een deel van zijn Afrikaanse divisie van de hand doen. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Bij de verkoop krijgt de bank hulp van Citigroup, Deutsche Bank en UBS.

Barclays had eerder al aangegeven het belang in Barclays Africa Group Limited op termijn scherp af te bouwen tot zo'n 15 procent. De investmentbank van Barclays heeft de lead in de verkoop van de aandelen. Citigroup Global Markets, Deutsche Bank en UBS zijn de co-global coordinators en J.P. Morgan Securities en Morgan Stanley zijn betrokken als joint bookrunners. BNP Paribas en Société
Générale
zijn erbij als co-bookrunners.

Barclays honderd jaar actief in Afrika
In 2016 verkleinde Barclays zijn deelneming al tot net iets meer dan 50 procent. Daar komt nu zo'n 22 procent bij, via een versneld verkoopproces. Naar verluidt is er al interesse voor alle aangeboden aandelen.

Barclays, al meer dan honderd jaar actief in Afrika, nam in 2005 een controlerend belang in het Zuid-Afrikaanse financiële bedrijf toen het het nog opereerde onder de naam Absa Group. Voor het belang van 60 procent werd destijds 5,4 miljard dollar betaald. Het belang kwam uiteindelijk uit op 62 procent in 2013, toen Absa en de activiteiten van Barclays in acht Afrikaanse landen samen verder gingen.

Bronnen: Barclays, ANP, Bloomberg
 

Gerelateerde artikelen