‘Chinees HNA wil alle aandelen Deutsche Bank verkopen’

De grootste aandeelhouder van Deutsche Bank, het Chinese HNA, wil alle aandelen in de Duitse bank van de hand doen.

Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen. Het Chinese conglomeraat heeft bijna 8% van de aandelen in bezit.

HNA zou onder druk staan van de Chinese overheid om de enorme schuldenlast weg te werken en zich meer te gaan richten op de activiteiten in de luchtvaart en te stoppen met de diversificatie van de portefeuille. HNA heeft eerder al aangekondigd andere belangen van de hand te doen.

Het is nog onduidelijk wanneer het belang verkocht zal worden. De aandelen zijn in het bezit van HNA door middel van diverse complexe derivaten. HNA heeft in het verleden meerdere malen aangegeven dat het belang in Deutsche juist zou worden aangehouden. De Chinezen hebben al een deel van het belang afgebouwd. In 2017 bedroeg het belang bijna 10%. Beide bedrijven wilden geen commentaar geven op het bericht.

Aandeel onder druk

De koers van Deutsche Bank staat al langere tijd onder druk en zal nog verder onder druk komen te staan als een dergelijk groot belang in de markt komt. Begin dit jaar noteerde een aandeel Deutsche Bank nog rond de 16 euro, vandaag kost een aandeel minder dan 10 euro.

Gerelateerde artikelen