Charly Zwemstra sluit eerste deal voor nieuw fonds Main Capital Partners

De eerste investering van het nieuwe fonds Main Capital Partners II is softwareonderneming Sofon. Investeringsgroep Main Capital Partners wil met het fonds €65 miljoen investeren in softwarebedrijven. De funding is nog in volle gang. De eerste €12 miljoen is binnen. Managing partner Charly Zwemstra van Main Capital Partners is als investeringsmanager verantwoordelijk voor de Sofon-deal.
Zwemstra heeft veel ervaring met investeringen in softwarebedrijven. Voordat Zwemstra in 2003 bij Main kwam werken, was hij partner bij AlpInvest Partners. Hij had de verantwoordelijkheid over een portfolio van ICT participaties. Zwemstra is bestuurder geweest van meer dan 20 technologie bedrijven. Als managing partner, heeft hij momenteel in bestuursfuncties bij SecondFloor, Dutch Filmworks, Tedopres, Zetacom, Actuera en Visionwaves.
Eind juli maakte Main Capital bekend dat het €12 miljoen heeft aangetrokken voor het derde investeringsfonds. Fonds III heeft een doelgrootte van € 65 milljoen. Momenteel zijn de partners  met meerdere partijen in gesprek voor funding. Hieronder vallen internationale institutionele investeerders, dga’s en family offices.
Het fonds is gefocussed op gevestigde en groeiende software bedrijven in de Benelux met schaalbare internationale business modellen. Bedrijven waar Main Capital in investeert hebben een omzet van € 3 tot € 4 miljoen die in de kern winstgevend zijn. De partners willen uiteindelijk in veertien bedrijven investeren.
 
Gerelateerde artikelen