CFO T-Mobile niet blij met huwelijk Vodafone en Ziggo

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:26
Freddy Dijkman, financieel directeur van T-Mobile Nederland, maakt zich zorgen over de Nederlandse joint venture van Vodafone en Ziggo. Volgens de CFO kan er een duopolie ontstaan op de mobiele markt met KPN aan de ene kant en de joint venture van Vodafone en Ziggo aan de andere kant.

"Je moet geen situatie krijgen waarin partijen hun marktdominatie gebruiken om anderen van de mobiele markt te drukken," zei Dijkman vorige week tegenover NU.nl.

Twee weken geleden maakten Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone bekend dat zij hun activiteiten in Nederland gaan bundelen met een joint venture ter waarde van 20 miljard euro.

Ziggo is actief op het gebied van televisie, breedbandinternet en vaste telefonie. Zijn fusiepartner, Vodafone Nederland, biedt mobiele telefonie aan. De gedachte is dat het beter is om zowel mobiele als vaste telecomdienten onder één vlag aan te bieden. 

De samenwerking werd door de partijen op Facebook als volgt aangekondigd:

 

 

De zorgen over de joint venture worden niet door alle concurrenten gedeeld. Tele2 reageerde vlak na de aankondiging op Twitter en Facebook met een felicitatie. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen