CEO van Alstom houdt een oog op acquisities

Henri Poupart-Lafarge, de nieuwe CEO van de Franse treinenbouwer Alstom, zegt tegen Financial Times dat zijn sector, die erg gefragmenteerd is, zeer waarschijnlijk zal consolideren. Ook noemt hij het "logisch" dat zijn bedrijf kijkt naar overnames.

De Franse topman ontkent dat Alstom op dit moment concrete overname targets in het vizier heeft maar zegt ook tegen de Britse krant dat het bedrijf “would size up opportunities if they are good for the company”. Vorig jaar werd Poupart-Lafarge CEO van Alstom, nadat de Franse onderneming zijn energieactiviteiten grotendeels voor bijna 10 miljard euro verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot General Electric (GE).

Criticasters menen dat Alstom, dat nu nog maar 6,1 miljard euro omzet, een derde van wat het voorheen was, te klein is geworden om te kunnen concurreren. In contrast: de Chinese treinmaker CRCC heeft een omzet van 25 miljard euro. “Alstom’s challenge is to grow," zei de Franse minister van Economische Zaken. "The reduction of its debt [from the sale] should help it to acquire competitors abroad.”

 

Gerelateerde artikelen