CEO Nedap: ‘Private equity waar je je ziel aan verkoopt?’

Beursfonds Nedap ziet niks in private equity. Er is weinig handel in de aandelen van het beursfonds maar van een beursexit wil het bedrijf niet weten. Dat meldt Het Financieele Dagblad in gesprek met directeur Ruben Wegman. ‘Wat is het alternatief? Private equity waar je je ziel aan verkoopt?’
Het technologiebedrijf is sinds 1947 genoteerd aan de Euronext Amsterdam en er wordt weinig gehandeld in de aandelen. De meeste aandelen zijn langdurig in handen van grote institutionele beleggers zoals Delta Lloyd, ASR en Kempen. Voor Wegman geen probleem. Hij ziet vooral voordelen in de notering. Een overname door bijvoorbeeld private equity acht hij niet wenselijk.  
 
Het bedrijf is in 2010 van start gegaan met een medewerkersparticipatieregeling. Ook helpt een beursnotering bij het verkrijgen van contracten met buitenlandse partijen. 
Nedap keert de gehele winst uit aan aandeelhouders, na de nodige investeringen in autonome omzetgroei. In het eerste half jaar van 2014 boekte het Nedap een omzet van  87,2 miljoen euro met een winst van 6,7 miljoen. Europa is de grootste markt voor het bedrijf, maar Azië en Zuid-Amerika worden steeds belangrijker.
 
Gerelateerde artikelen