CEO Johan Thijs over M&A-strategie KBC voor lezers MenA.nl

Omdat de M&A Community steeds actiever wordt in België: Raf Cools, chairman bij Vlerick MBA Alumni, organiseert op woensdag 13 juni het seminar M&A Trends & Insights met zeer interessante sprekers.

Vlerick MBA Alumni biedt de lezers van MenA.nl aan om dit event bij te wonen tegen het gereduceerde tarief van 135 euro. Via onderstaande link kunt u zich aanmelden: https://www.eventbrite.be/e/ma-trends-and-insights-mr-johan-thijs-tickets-43811803283?discount=MENA_nl  

Kijk hieronder voor meer informatie over het evenement.

M&A Trends & Insights
Is verkopen de beste oplossing? Hoe heeft M&A eraan bijgedragen dat KBC Group één van Europa’s best presterende banken kon worden? Inzichten in de M&A-strategie van KBC Group.

Twintig jaar geleden ontstond de KBC Group na het samensmelten van drie bedrijven: Kredietbank, CERA en ABB Verzekeringen. Met zijn meer dan 38.000 medewerkers die meer dan 10 miljoen klanten bedienen in België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slowakije en Ierland, is de KBC Group vandaag een van de best presterende banken in Europa. Het afgelegde traject was niet altijd even makkelijk, en de M&A-strategie heeft de bank daarbij kunnen helpen. Om de bankencrisis het hoofd te bieden – en hun streefdoel te realiseren om de partij te kunnen worden in bank en verzekeringen − heeft de KBC Group 32 bedrijven verkocht, waaronder KBL, Centea, Fidea en zijn Russische tak Absolut Bank.

Tijdens zijn keynote, zal CEO Johan Thijs van KBC ons het belang en tevens ook relativiteit van deze desinvesteringen en hun bijdrage aan de transformatie van de bank schetsen. Thijs zal ons zijn M&A-ervaringen meegeven, alsook zijn persoonlijke leerpunten in deze transacties open met ons delen.

Een panel van experts met o.a. Christel Van den Eynden (Liedekerke), Koen Dejonckheere (CEO GIMV), Prof. Kurt Verweir (Vlerick Business School) and Prof. Hans Buysse (Vlerick Business School), zullen bovenstaande punten becommentariëren en kritisch beschouwen. Marc Cosaert (EY) and Wim De Vilder (VRT) zullen het debat in goede banen leiden als moderator. De avond wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Deze avond is een must voor eigenaars, leden van RvC/RvB, CEO’s, CFO’s en MBI/MBO kandidaten die meer inzicht willen verwerven aangaande overnames / desinvesteringen en wensen te leren van de M&A-ervaringen van “leading companies”. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is aangewezen.

Wanneer?
Woensdag 13 Juni 2018 om 18u30. We starten met een walking dinner, gevolgd om 19u15 door de keynote & paneldebat. We sluiten af met een netwerkreceptie.

Waar?
EY Belgium, De Kleetlaan 2, 1831 Machelen

Prijs?
 Gratis voor Vlerick Alumni Platinum leden
 85 € voor Vlerick Alumni Gold leden
135 € voor Vlerick Alumni Silver leden en MenA.nl lezers
 195 € voor andere deelnemers

Wie moet deelnemen?

Eigenaars, leden RvC/RvB, CEO’s, CFO’s en MBI/MBO kandidaten

Gerelateerde artikelen