Carlyle deinst terug voor deal defensietak Thyssenkrupp

Het Duitse concern zet het ene na het andere onderdeel buiten de deur.

Private equity-bedrijf Carlyle heeft zich teruggetrokken als koper van de defensietak van Thyssenkrupp. De defensietak, Thyssenkrupp Marine Systems, zou 1,6 miljard euro waard zijn.

De geklapte deal is een dreun voor de herstructurering van het Duitse conglomeraat. Het bedrijf heeft plannen om de staaltak af te splitsen en de waterstofdivisie naar de beurs te brengen. Het bedrijf wilde ook de staaltak afsplitsen, maar door de oorlog in Oekraïne stond dat plan op losse schroeven. De plannen zijn nu om de staalpoot in een joint venture te gieten met de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky.

Waarom de investeerder zich terugtrekt is niet bekend. Wel werd eerder al duidelijk dat de machtige vakbeweging hevig tegenspartelde bij de voorgenomen deal.

Thyssenkrupp-topman Miguel Lopez vertelde analisten in augustus dat hij er vertrouwen in had dat pogingen om TKMS te verkopen, hetzij aan een consortium van kopers of via een spin-off, in de komende maanden zal slagen. Mogelijk stapt de Duitse overheid in de defensietak, die de afgelopen negen maanden 74 miljoen euro winst boekte.

Lees ook: Defensie: aarzelende investeerders ondanks vele groeimogelijkheden

Gerelateerde artikelen