Cabka via spac naar de Amsterdamse beurs

Recyclingbedrijf Cabka Group gaat definitief naar de beurs in Amsterdam. De van oorsprong Duitse onderneming krijgt zijn notering op Beursplein 5 via een overname door de lege beurshuls Dutch Star Companies Two.

De twee partijen, die al exclusieve gesprekken voerden over een samensmelting, verwachten dat de beursgang op 1 maart een feit is. Na de deal zal Cabka ongeveer 250 miljoen euro waard zijn. Daarbij steken aandeelhouders van Dutch Star Companies Two 47 miljoen euro in de beursdebutant. 

Daarnaast gaat 63 miljoen euro op aan het uitkopen van minderheidsaandeelhouders. Oprichter en medetopman Gat Ramon van Cabka blijft de grootste aandeelhouder in het bedrijf, laat een woordvoerder weten. 

Deze overname door een spac vindt ongeveer een jaar plaats nadat Dutch Star Companies One fuseerde met de Brabantse chatdienstverlener CM.com die zo naar de beursgang maakte.

Cabka werd in 1994 opgericht in Weira in de Duitse deelstaat Thüringen. Het bedrijf is onder andere bekend van kunststof houders voor bouwhekken, gemaakt van hergebruikt plastic uit de industrie of van verpakkingsmateriaal. Het bedrijf met ongeveer zevenhonderd werknemers rekent Unilever, Coca-Cola, Pfizer en Volkswagen tot zijn klanten.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen