BuyBay trekt groeifinanciering Fortino Capital aan

Het Belgische private-equityhuis Fortino Capital heeft opnieuw een Nederlands investeringsproject gevonden. Na bloemenstartup Bloomon mag ook IT'er BuyBay durfkapitaal bijschrijven.

De financiële details hebben beide partijen niet prijsgegeven, maar het zou gaan om een 'substantieel miljoenenbedrag'. In ruil krijgt Fortino een minderheidsbelang in BuyBay. De Nederlandse b2b-dienstverlener is opgericht in 2014 en richt zich op IT-oplossingen voor de retailbranche. 

Met het groeigeld hoopt CEO Thijs Bosgoed van BuyBay nieuwe markten in het buitenland te betreden, maar ook de productontwikkeling kracht bij te zetten, 'van logistiek en IT tot klantenservice'. 

HVG
In de Belgisch-Nederlandse transactie liet BuyBay zich juridisch bijstaan door de advocaten van HVG, waar Matthijs Driedonks als teamleider de Nederlandse partij van advies voorzag. 

Bloomon
Bloemenstartup Bloomon mocht in februari al eerder rekenen op een kapitaalinjectie van Fortino. De Belgen maakten samen met Amsterdamse investeerder INKEF Capital en Partech uit de Verenigde Staten in totaal 21,6 miljoen euro vrij. 

(Foto: De teams van Fortino Capital en BuyBay)

Gerelateerde artikelen