BUREN adviseert scheepswerven na faillissement toeleverancier

BUREN en PwC adviseren scheepswerven Oceanco, Royal van Lent, De Vries en Hakvoort.

BUREN heeft samen met PwC de scheepswerven Alblasserdam Yachtbuilding B.V. (Oceanco), Royal van Lent Shipyard B.V., Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. en Hakvoort Shipyard B.V. geadviseerd in een onzekere periode met betrekking tot de slechte financiële positie van De Keizer Marine Engineering B.V. De scheepswerven bouwen jachten in het luxe segment, terwijl De Keizer een belangrijke toeleverancier is van elektrotechnische installaties en aanverwante producten. De scheepswerven zijn de belangrijkste klanten van De Keizer.

Nadat op 12 oktober 2020 aan De Keizer voorlopige surseance van betaling is verleend, is De Keizer op 15 oktober 2020 failliet verklaard met aanstelling van Rocco Mulder en Alexander Claus als curatoren. BUREN heeft samen met PwC de scheepswerven voor en tijdens de insolventie van De Keizer geadviseerd en begeleid naar een goede oplossing voor de toekomst. Dit heeft er mede toe geleid dat de scheepswerven in Eekels Technology B.V. een nieuwe partner hebben gevonden. Eekels Technology neemt in het kader van een doorstart de onderneming van De Keizer per vandaag over.

 

Betrokken bij deze adviesopdracht waren: Partner en advocaat Martijn Vermeeren, Philip ter Burg en Epke Spijkerman. Partner en notaris Steven van der Waal. Senior associate en advocaat Laurens Prickartz en Ruud Brunninkhuis. Associate en advocaat Ashley Snel en Christel Prevoo

Gerelateerde artikelen