Buffett redt Canadese hypotheekverstrekker met 2 miljard

Miljardair en investeerder Warren Buffett is de in zwaar weer geraakte Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group te hulp geschoten, met 2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro) aan nieuwe financiering. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft tegelijk ook voor zo'n 400 miljoen dollar een belang van 38 procent genomen in de onderneming.

Home Capital kwam in moeilijkheden nadat een lokale toezichthouder het bedrijf eerder dit jaar beschuldigde van misleiding van beleggers. Die zaak werd onlangs geschikt, maar toen was het kwaad al geschied. Veel klanten waren erg zenuwachtig geworden door het schandaal en hadden massaal spaartegoeden opgevraagd bij Home Capital, die daardoor zijn kas grotendeels zag leegstromen.

Op de beurs in Toronto werd donderdag verheugd gereageerd op de hulp van het 'orakel van Omaha'. Het aandeel Home Capital ging flink omhoog. De inmiddels 86-jarige Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld en heeft een flinke berg cash achter de hand. Daarom krijgt hij vaker telefoontjes van bedrijven in nood, zo grapte hij eerder al eens.

Bron: ANP

Gerelateerde artikelen