Bruggen slaan tussen Amerikaanse en internationale waarderingsstandaarden

De International Valuation Standards Council en de Appraisal Foundation hebben een document gepubliceerd waarin zij uiteenzetten hoe zij de verschillende modellen om de waarde van materiƫle en immateriƫle activa te beoordelen en schatten bij elkaar kunnen brengen.
De twee instanties blijken al een jaar lang gewerkt te hebben om de verschillen tussen IVSC International Valuation Standards en de  Uniform Standards of Professional Appraisal Practice van de Appraisal Foundation te identificeren en de twee modellen beter op elkaar te laten aansluiten. 
 
De meeste Amerikaanse professionals zijn verplicht te werken met USPAP, en zouden extra inspanningen moeten verrichten om ook compliant te worden met IVS. De nieuwe handleiding, niet voor niets een “bridging document” genoemd, wil hen die gewend zijn met USPAP te werken de helpende hand bieden, opdat hun waarderingen ook compliant zijn aan IVS, zowel voor materiële als immateriële assets.. 
“Hiermee zetten we weer een stap naar mondiale standaardisering,” aldus de voorzitter van de IVS Sir David Tweedie, voormalig voorzitter van de IASB. 
 
"A Bridge from USPAP to IVS" kan gedownload worden via de sites van IVSC of die van de Appraisal Foundation.
 
Het document zal aangepast worden met elke nieuwe wijziging van de respectieve standaarden.
Gerelateerde artikelen