Britse kartelbewaker neemt kroegenbieding Heineken onder de loep

Bierbrouwer Heineken kan komende zomer zo'n 1.900 pubs van Punch Taverns binnenhalen. De Britse kartelbewaker CMA keurt naar alle waarschijnlijkheid de aanstaande acquisitie in augustus goed.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een persbericht van CMA. De Britse toezichthouder is tevreden met de concessies van Heineken om op publocaties waar een monopoliepositie dreigt de vestigingen op te doeken. De deadline van de toezegging lag op 20 juni. 

De toezichthouder lichtte eerder deze maand 33 kroegen uit waar door de samensmelting de prijzen omhoog kunnen schieten of waar de kwaliteit onder druk kan komen staan.

Heineken bereikte in december al een akkoord over de overname van 1.900 pubs van Punch Taverns. De biergigant is bereid 386 miljoen pond neer te leggen voor de pubs. De resterende 1.400 pubs belanden in handen van het Britse private-equityhuis Patron Capital.

Star Pubs & Bars
Een andere mogelijkheid is dat CMA zijn oordeel uitstelt tot 17 oktober, maar dat gebeurt alleen als daar een speciale reden voor is. Ook behoort een afwijzing tot de mogelijkheden, dan volgt een grondig onderzoek, zo schrijft de kartelwaakhond.

Als de acquisitie slaagt beschikt Heineken over ongeveer 3.000 pubs in Groot-Brittannië. De biergigant heeft al meer dan duizend pubs in haar bezit onder de naam Star Pubs & Bars.

Gerelateerde artikelen