Brabantse bakkerij voor Dutch Bakery en Standard Investment

Dutch Bakery en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment hebben Pb Bake Off uit het Brabantse Rijen overgenomen. De producent en toeleverancier van ambachtelijke croissants wordt onderdeel van de van oorsprong Waalwijkse Dutch Bakery. Financiƫle details zijn niet bekend gemaakt.

Het in 1991 opgerichte Pb Bake Off heeft bekendheid vergaard door viennoiserie (luxe zoete broodjes), croissants en kaasstengels. Koper Dutch Bakery is de Nederlandse marktleider in afbakbrood en broodsnacks. De bakkerij is in 1936 opgericht door de grootvader van de huidige grootaandeelhouders en heeft bakkerijen in Alkmaar, Eindhoven, Tilburg en Waalwijk. Er staan zo'n 400 mensen op de loonlijst bij Dutch Bakery, dat een omzet van 100 miljoen euro kent. Supermarkten in Nederland en het buitenland behoren tot de belangrijkste afnemers. 

Zuurstofarm verpakken
“Met deze overname krijgen we de beschikking over belangrijke extra productiecapaciteit, zo heeft Pb Bake Off een state-of-the-art croissantlijn met een capaciteit van 140 miljoen croissants per jaar. Hetzelfde geldt voor de nieuwe diepvriesfaciliteit die we door deze overname krijgen. Hierdoor kunnen we de snelle groei van ons bedrijf voortzetten”, reageert Rob Verhoef, CEO van Dutch Bakery.

“Het assortiment van Pb Bake Off is zonder twijfel interessant voor onze klanten in Nederland en daarbuiten. Daarbij gaan we onze kennis op het gebied van het zuurstofarm verpakken van broodproducten optimaal inzetten bij assortiment dat we aan onze portefeuille zullen toevoegen”, aldus de topman. 

Synergievoordelen en productiecapaciteit
Standard Investment roert zich sinds 2004 op de investeringsmarkt en stapte zo'n twee jaar geleden in Dutch Bakery. De overname van Pb Bake Off door Dutch Bakery volgt op de acquisitie van de thuisafbakdivisie van Bakkersland in 2015 en broodsnack-specialist Tjendrawasih eind 2016. 

Volgens Guido Grobbink van grootaandeelhouder Standard Investment kan het bedrijf haar groeitempo nog verder opvoeren: “Het realiseren van synergievoordelen en het optimaal inzetten van productiecapaciteit zijn absolute voorwaarden voor het behalen van succes in deze branche." 

Burger King
Begin 2016 deed Standard Investment nog een opmerkelijke overname. De Amsterdamse investeringsmaatschappij nam vorig jaar de Nederlandse afdeling van de globale fastfoodketen Burger King over. 

Gerelateerde artikelen