Bovemij rondt aquistitie van Autotrust af

PhiDelphi heeft Bovemij bij de overname van Autotrust geadviseerd.

Bovemij, de verzekeringsmaatschappij in de mobiliteitsbranche, heeft Autotrust overgenomen, de Nederlandse marktleider op het gebied van (verlengde) garanties en onderhoudsabonnementen voor nieuwe en gebruikte personenauto’s. Autotrust uit Assen biedt sinds de oprichting in 2005 garantieoplossingen aan voor autodealers en eindgebruikers, voor zowel occasions als nieuwe auto’s. Naast de garantieoplossingen levert Autotrust ook onderhoudsabonnementen en verzekerde garanties via haar verzekeringsmaatschappij.

Mas van Steenis, Chief Commercial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Bovemij: “We zien in Autotrust een belangrijke partner die sterk gaat bijdragen aan de betrouwbaarheid en transparantie op ons mobiliteitsplatform viaBOVAG.nl”. De activiteiten van Autotrust zullen onder de Bovemij vlag voortgezet worden.

Ageeth Bakker, CFRO van Bovemij vult aan: “PhiDelphi heeft Bovemij begeleid in dit overnametraject en daarbij op professionele wijze onze belangen uitstekend behartigd”.

Harald Miedema, partner bij PhiDelphi Corporate Finance: “Het is altijd dankbaar te werken aan een transactie met een sterke synergetische meerwaarde. Autotrust brengt sterke meerwaarde voor de digitale platformstrategie die Bovemij nastreeft. Wij wensen beide partijen een zeer succesvolle samenwerking toe.

PhiDelphi heeft in deze transactie Bovemij als koper geadviseerd. Met het adviseren bij de transactie versterkt PhiDelphi haar track record in de verzekeringssector. PhiDelphi heeft in het verleden opgetreden als exclusieve adviseur voor onder meer Achmea, DAS, ABN Amro Verzekeringen en voor verzekeringsadviseurs zoals Sibbing en Concordia de Keizer.

Bovemij is in 1963 opgericht door BOVAG leden als verzekeringsmaatschappij voor de auto-industrie. Tegenwoordig biedt de onderneming naast verzekeringen ook onder meer financieringsoplossingen, rechtshulp en data inzicht aan.

Meer informatie over deze transactie vindt u op www.phidelphi.com. U kunt ook direct contact opnemen met Harald Miedema en Iason Gkenidis.

Gerelateerde artikelen