Bouwbedrijf Vrolijk wil deal NAC Breda doordrukken

De Raad van Commissarissen heeft zaterdag de verkoop van voetbalclub NAC geblokkeerd. Bouwondernemer Karel Vrolijk wil de deal echter doordrukkenn.

De zaak kwam afgelopen weekend aan het licht toen de RvC van NAC Breda een verklaring naar buiten bracht over het voorlopig afketsen van de deal. Begin februari stelde de bouwer voor om de aandelen over te nemen voor van 6 tot 7 miljoen euro. NAC komt uit in de Keuken Kampioen Divisie van de KNVB. Vrolijk is shirtsponsor van de voetbalclub.

De RvC stelt dat er twee serieuze alternatieven zijn die eerst onderzocht moeten worden. "Onze rol is toezien op een goed proces”, zegt Geert van Poppel van de RvC in de regionale media. “De huidige eigenaren moeten terug naar de tekentafel." 

Karel Vrolijk van het gelijknamige bouwbedrijf is boos over het verzet van de commissarissen. 

Het is de vraag of de RvC de deal kan tegenhouden. Karel Vrolijk heeft volgens Brabantse medioa een exclusiviteitsafspraak met de huidige eigenaren. Bovendien kan de RvC deze actie helemaal niet ondernemen, zo zou blijken uit de statuten. De RvC heeft geen blokkeringsrecht bij de verkoop van dochtermaatschappij NAC Breda BV waarvan de aandelen worden verkocht. Dit recht hebben ze wel in de Houdstermaatschappij, de moedermaatschappij. Maar die wordt niet verkocht.

Omroep Brabant meldt dat de statuten van NAC BV expliciet vermeldt dat alleen de stichting NOAD een deal van de voetbalclub kan blokkeren. De Stichting NOAD zegt desgevraagd de verkoopprocedure gewoon door te zetten. 

 

Gerelateerde artikelen