Boskalis krijgt zichzelf niet duurder verkocht

HAL gaat niet meer betalen dan 4,2 miljard na overleg met de baggeraar.

Boskalis blijft erbij dat investeerder HAL meer geld zou moeten betalen voor de baggeraar en maritiem dienstverlener. De onderneming heeft nog geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen. Maar dat lukte niet, heeft het bedrijf woensdag op een speciaal hiervoor ingelaste vergadering toegelicht aan de aandeelhouders.

HAL is al grootaandeelhouder en wil de onderneming, die vorig jaar betrokken was bij het bergen van het enorme vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal, graag helemaal inlijven. Op Boskalis wordt in zijn geheel een prijskaartje geplakt van 4,2 miljard euro.

De aandeelhouders kunnen zelf beslissen of ze met het bod van HAL akkoord gaan. Ze hebben nog tot 2 september om hun stukken aan te bieden.

Boskalis, dat wereldwijd ruim 10.000 medewerkers telt, gaf eerder al aan de hoogte van het bod onvoldoende overtuigend te vinden om het ook echt aan te bevelen aan de aandeelhouders. Het zou wel om een "niet onredelijk bod" gaan. HAL en Boskalis werden het wel eens over niet-financiële zaken als strategie, beleid en organisatie.

(ANP)

Gerelateerde artikelen