BoerCroon en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Gilde bij secondary buyout HG International

BoerCroon en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Gilde Buy Out Partners bij de overname van HG International, producent van o.a. schoonmaakmiddelen, voor meer dan 175 miljoen euro. Van Doorne adviseert het management van Gilde Buy-out Fund IV. Clifford Chance adviseert de financierende banken. Verkoper Gilde Equity Management Benelux (GEM) krijgt corporate finance advies van William Blair en juridisch advies van Simmons & Simmons. KPMG verzorgt de vendor en operational due diligence. Oscar Janssen van JSA Tax is fiscaal adviseur voor GEM.
Partners Nikolai Pronk en Maurits Boomsma gaan de nieuwe investering van Gilde Buy Out Partners managen. Met de nieuwe aandeelhouder wil HG International groeien in nieuwe markten buiten de Benelux en door de bestaande verkoopkanalen te versterken. Als portfoliobedrijf van GEM heeft HG International haar marktpositie versterkt in schoonmaakmiddelen in de Benelux door de producten op de schappen te krijgen van zowel bouwmarkten als supermarkten. GEM kocht HG International in 2009 van de oprichtersfamilie. De investering werd gemanaged door managing partner Gerhard Nordemann, partner Jeroen Nienhaus en analist David van Hasselt. 
 
Gilde Buy Out Partners heeft de deal gefinancierd met krediet van Rabobank, NIBC en Nordic Mezzanine. De banken krijgen juridisch advies van een team van Clifford Chance onder leiding van partner Titus de Vries. Hij werkt samen met Mirjam van der Kaay, Floris Schreuder, Angela McEwan, Krishna van Zundert, Arwin Lok, Sylvia van der Heyden en Caroline Barr.
 
Het team van BoerCroon bij het advies aan de kopers staat onder leiding van Alexander van Rossum. Hij werkt samen met Vincent Hafkamp en Tammo Gunst. M&A partner Arne Grimme geeft leiding aan het team van De Brauw Blackstone Westbroek. Hij werkt onder andere samen met Dirk Struycken, Sander Kooijman en Tim Fleur. Partner Onno Boersta staat aan het hoofd van het team van Van Doorne.
 
Bij de verkopers staat het M&A advies onder leiding van de Londense zakenbanker Matthew Zimmer van William Blair. Partner Leo Verhoeff geeft leiding aan het team van Simmons & Simmons. Hij werkt samen met Pieter de Visser, Oscar Hoefnagels en Robbert Jansen. KPMG heeft twee due diligence teams op de deal gezet. Niek Kolkman geeft leiding aan de vendor due diligence en Jasper de Grauw stuurt het operational due diligence team. Bij JSA Tax Consultancy is Oscar Janssen de dealmaker. 
 
Gerelateerde artikelen