Boer & Croon en Stibbe adviseren bij dubbelklapper Infomedics Group

Een dubbelklapper in de consolidatieslag in factoreringsland. Factoring- en clearingbedrijf voor de zorgsector Infomedics fuseert met branchegenoot DFA tot Infomedics Group. Direct daarna koopt het fusiebedrijf branchegenoot NMT FenCS. Het overnamedoelwit krijgt advies van Boer & Croon Corporate Finance en advocatenkantoor Stibbe. Infomedics Group krijgt juridisch advies van advocatenkantoren Wenckebach, Bax & Brunt en NautDutilh.
Het team van Boer & Croon staat onder leiding van partner Dagmar Enklaar en bestaan verder uit associate partner Adriaan Voormolen en consultant corporate finance Roderik Verkaik. Met de deal staat Boer & Croon op vier deals in 2012. Hiermee staat Boer & Croon op de gedeelde vierde plaats in de league table M&A Advisory van MenA.nl gesorteerd naar aantal deals. Eerder dit jaar was Boer & Croon onder andere betrokken bij een deelname in Greenwheels en de overname van Achmea Vitale.
Het team van Stibbe staat onder leiding van M&A partner Allard Metzelaar. Hij werkt samen met associate Patricia van den Ende. Voor Metzelaar is het de tweede deal dit jaar. Dat blijkt uit de M&A Database van MenA.nl. Eerder dit jaar adviseerde hij de Friesland Bank bij de overname door de Rabobank.
 
Wenckebach, Bax & Brunt en Nautadutilh
Het nieuwe fusiebedrijf Infomedics Group heeft twee advocatenkantoren ingeschakeld voor juridisch advies. Het team van Wenckebach, Bax & Brunt staat onder leiding van partner Reinier Bax. Het Haarlemse kantoor werkt veel voor klanten in de media- en technologiesector. het kantoor is gespecialiseerd in intellectueel eigendoms- en ondernemingsrecht. NautaDutilh heeft M&A advocaat Edger Kleijer op de zaak gezet. 
Met de fusie van Infomedics en DFA en de overname van NMT FenCS ontstaat een factoring- en clearingbedrijf met meer dan 125 medewerkers. 
 
Gerelateerde artikelen