Bloeiend dealadvies behoedt KPMG UK voor verlies

Het regende miljoenenboetes voor de accountants van de organisatie. 

In 2022 regende het in Engeland boetes voor KPMG. Toch steeg de vergoeding voor de partners tot gemiddeld 717.000 pond sterling. Dat extra inkomen was te danken aan uitzonderlijk goede prestaties van KPMG voor advies bij fusies en overnames. 

Vorig jaar noteerde KPMG UK zestien procent meer omzet uit advies over fusies en overnames. De totale som daarvan bedroeg 2,72 miljard pond. Maar de uiteindelijke winst van het bedrijf bleef steken op drie procent, ofwel 449 miljoen pond.

Dat die winst tegenviel kwam door een reeks van boetes die de Engelse waakhond oplegde aan de accountants van KPMG. Spraakmakend was de recordboete van 14,4 miljoen pond voor KPMG UK wegens misleiding bi de boekencontroles bij de beursbedrijven Carillion en Regenersis. Er zitten nog meer boetes in de pijplijn, reden waarom elke partner voor 40.000 pond werd gekort om toekomstige bonnen te betalen. 

Ondanks deze tegenvallers wil KPMG in Engeland niets weten van de afsplitsing van de accountancy, zoals wel gebeurt bij EY.

 

Gerelateerde artikelen