Bitcoinbroers overwegen beursnotering Gemini Trust

‘De koers van de bitcoin kan stijgen tot een half miljoen.’

Bitcoinhandelsplatform Gemini Trust overweegt een beursgang. Het bedrijf speelt hiermee in op de groeiende belangstelling voor digitale valuta. Volgens Cameron Winklevoss, een van de oprichters, kan de waarde van bitcoin de komende tien jaar tot 500.000 dollar stijgen.

Gemini Trust is opgericht door tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss. Zij zouden samen ongeveer twee miljard aan vermogen bezitten. Zij vergaarden hun kapitaal door een schikking met Facebook, dat het idee voor een profielenwebsite van hen gestolen zou hebben.

De tweeling staat voor de vraag of een beursgang voor Gemini op dit moment zinvol is. "We staan er zeker voor open", aldus Cameron Winklevoss. Bitcoin is het afgelopen jaar ruim vier keer meer waard geworden. Tijdens de recente piek was de munt 42.000 dollar waard. Momenteel wordt bitcoin voor zo'n 37.000 dollar verhandeld.

Eerder diende Coinbase Global, de grootste Amerikaanse beurs voor bitcoin, al een aanvraag voor een beursnotering in. Ook Bakkt Holdings, een cryptoplatform waarvan het merendeel van de aandelen in bezit is van Intercontinental Exchange, zou aan een notering werken. 

Met de gang naar de beurs zouden vroege instappers in bitcoin, zoals de gebroeders Winklevoss, willen proberen hun digitale rijkdom te gelde te maken. De broers waren de eersten die zich bitcoinmiljardairs mochten noemen.

Om nieuwe klanten te werven, kwam Gemini donderdag met de lancering van een creditcard. Die werkt als een normale creditcard, maar bij het gebruik wordt 3 procent van het bedrag in bitcoins of andere digitale valuta aangeboden. De beloningen zullen automatisch op de rekening van kaarthouders worden gestort.

(ANP)

Gerelateerde artikelen