Biotechbedrijf Curetis naar beurs Amsterdam

Het Duitse biotechnologiebedrijf Curetis wil naar de beurs in Amsterdam en Brussel. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.
Curetis werkt aan producten waarmee levensbedreigende infectieziekten sneller kunnen worden opgespoord, en waarmee kan worden vastgesteld of sprake is van resistentie tegen antibiotica. Daarmee kunnen artsen snel een goed behandelplan opstellen voor ernstig zieke patiënten.
Volgens Curetis wordt het mogelijk binnen vier tot vijf uur een diagnose te stellen, terwijl daar in ziekenhuizen nu nog dagen tot zelfs weken overheen gaan. Het in 2007 opgerichte bedrijf zegt een goede positie te hebben in de snelgroeiende markt voor diagnostiek.
Financiële details vermeldt Curetis niet. Wel laat het weten dat enkele bestaande aandeelhouders hebben toegezegd bij de beursgang voor circa 15 miljoen euro aan stukken te zullen kopen. De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor onderzoek, uitbreiding van de productiecapaciteit en om een Amerikaanse verkooporganisatie op te tuigen.
 
(ANP) 
 
Gerelateerde artikelen