BinckBank profiteert van verkoop
De onderneming profiteerde daarbij onder meer van de verkoop van een belang in Think ETF Asset Management en een eenmalige belastingbate. Het aantal transacties steeg ook stevig, maar het beheerd vermogen liep wel terug.
De nettowinst kwam uit op een klein 35,5 miljoen euro. Dat is ruim vier keer zo veel als de 8,5 miljoen euro die vorig jaar in de boeken werd gezet. De omzet nam daarentegen met 4 procent af tot 142,8 miljoen euro. De kosten vielen fors lager uit door extra aandacht van de onderneming voor de uitgaven. BinckBank stopte verder volledig met de merknaam Alex.
Klanten van BinckBank voerden ruim een kwart meer transacties uit dan in 2017 voor een totaal van 9,9 miljoen. Die stijging was onder meer te danken aan het verlagen van de kosten voor transacties in turbo's. Ook een nieuw prijsbeleid waarbij klanten minder betalen als ze meer transacties doen, hielp daarbij.
In totaal had de onderneming 890 miljoen euro onder beheer. Dat is 18 procent minder dan de 1,1 miljard euro die klanten eind 2017 via BinckBank hadden belegd. Voor dit jaar spreekt BinckBank geen verwachtingen uit. De resultaten van de broker zijn naar eigen zeggen sterk afhankelijk van de volatiliteit en de richting van de beurs en de rentestanden.
Medio december werd bekend dat het Deense Saxo Bank de onlinebroker over wil nemen. Saxo deed een bod van 6,35 euro per aandeel, cum dividend, op het bedrijf. Daarmee wordt Binck gewaardeerd op 424 miljoen euro. BinckBank en Saxo denken dat het bod zal worden afgerond tegen het einde van het tweede kwartaal of in de eerste helft van het derde kwartaal van 2019.