Bijles Aan Huis haalt 850.000 euro op

Europese investeerders staken dit jaar al 2,5 miljard in educatieve technologie.

Het EdTech (educatieve technologie) platform Bijles Aan Huis heeft 850.000 euro groei-investering opgehaald. Dit is bovenop het eerder opgehaalde half miljoen van afgelopen zomer. De investering wordt gebruikt om de didactische kwaliteit van het platform voor leerlingen en docenten verder te verbeteren. 

Daarnaast is het bestemd voor verdere uitbreiding in zowel Nederland als Duitsland en gaat Bijles Aan Huis op korte termijn een programma opzetten voor kinderen uit kansarme gezinnen die toegang krijgen tot gratis bijles. Het doel is om in 2024 500.000 leerlingen per jaar te voorzien van bijles.

Door middel van kunstmatig intelligentie maakt het platform het makkelijker om de juiste bijlesdocent te vinden. Zodra de leerling en docent elkaar gevonden hebben, ondersteunt het platform zowel de leerling als docent met didactische ondersteuning, oefenmateriaal en meer.

Het afgelopen jaar is het aantal Europese investeringen op het gebied van EdTech enorm toegenomen. Zo investeerden Europese investeringsmaatschappijen in 2022 ruim 2.5 miljard euro, terwijl dit in 2021 nog 700 miljoen euro was. 

 

Gerelateerde artikelen