‘Bezorgstart-up Gorillas wil honderden miljoenen ophalen’

De Duitse bezorgdienst Gorillas wil honderden miljoenen dollars ophalen in een nieuwe investeringsronde.

Daarmee zou de waarde van het bedrijf uit kunnen komen op zo'n zes miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Gorillas, afkomstig uit Berlijn, belooft binnen 10 minuten boodschappen te bezorgen en is sinds eind vorig jaar ook actief in Nederland.

Volgens de bronnen wil Gorillas meer dan 500 miljoen dollar van investeerders krijgen. Het is niet bekend wat de onderneming met dit bedrag zou willen. Gorillas noemt berichten over een nieuwe investeringsronde overigens "speculatie".

De bezorgdienst sloot enkele weken geleden een andere investeringsronde af. Toen haalde Gorillas bijna 300 miljoen dollar op, waarmee het de status van 'unicorn' kreeg. Zo worden bedrijven genoemd die een waarde boven de 1 miljard dollar hebben.

Steeds meer bedrijven springen in op de bezorgtrend. Door de coronacrisis bestellen veel meer mensen niet alleen hun lunch en diner bij bezorgapps, ook de boodschappen worden vanwege het mijden van supermarkten vaker online gedaan en aan huis bezorgd. Investeerders denken dat de coronapandemie winkelen blijvend heeft veranderd.

Gorillas bezorgt in twaalf Duitse steden, maar ook in Londen en Parijs. In Nederland is de dienst in Amsterdam, Groningen, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht actief.

Gerelateerde artikelen