Beursnotering DPA mag geschrapt

Activistisch aandeelhouder Frans Faas heeft de rechtszaak verloren waarmee hij wilde voorkomen dat beursbedrijf Euronext de beursnotering van detacheerder DPA zou schrappen. Dat meldt RTL Nieuws.

Detacheerder DPA ging in 1999 naar de beurs, maar wist daar nooit te overtuigen. Vorig jaar maart kondigde investeerder Gilde aan het bedrijf van de beurs te willen halen. Gilde bood 1,70 euro per aandeel, ofwel 80 miljoen voor het hele bedrijf. Zo’n 93 procent van de aandeelhouders ging daarop in, maar de rest vond het bod te laag. Gilde haalde de activiteiten van DPA uit het beursfonds, waardoor er een lege beurshuls overbleef. Vervolgens wilde Gilde die beursnotering schrappen. 

Bij die operatie vonden Gilde en DPA echter de activistische belegger Frans Faas op hun weg. Afgelopen februari liet Recalcico, het bedrijf van Faas, weten een bodemprocedure te hebben gestart tegen DPA en Gilde. Ook was bij de Amsterdamse beurs Euronext bezwaar gemaakt tegen de beëindiging van de beursnotering. Vergeefs: nu blijkt dat de Amsterdamse voorzieningenrechter in maart de eisen van Recalcico heeft verworpen.

Vorige maand heeft Euronext de beursnotering van DPA daardoor kunnen schrappen. Wat rest is een niet-beursgenoteerde vennootschap met de naam DGNV, waarop de ontevreden beleggers als Faas dus nog een vordering zeggen te hebben.

Faas geeft aan zijn verzet niet op te geven. "Hiermee is de zaak zeker niet afgedaan, er lopen nog verschillende procedures."

Gerelateerde artikelen