“Bestuurders TMG vechten schorsing aan”

De overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep (TMG) gaat een nieuwe ronde in. De twee bestuurders die eerder door de raad van commissarissen waren geschorst, stappen naar de rechter om die schorsing ongedaan te krijgen, meldt het Financieele Dagblad (FD).

De raad van commissarissen van TMG schoof dit weekeinde topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp terzijde en tekende een principeakkoord met Mediahuis en VP Exploitatie. Zij betalen 6 euro per aandeel, wat in totaal neerkomt op zo'n 278 miljoen euro.

Van der Snoek en Epskamp vinden dat zij hun bestuurlijke plicht nastreefden door niet nu al akkoord te gaan met dat bod. Het tegenbod van John de Mol van 6,50 euro per aandeel verdient volgens hen een eerlijke kans. De schorsing beschouwen ze als "de wereld op zijn kop", aldus een bron tegen het FD.

Telegraaf Media Groep blijft achter het bod van Mediahuis en VP Exploratie van 6 euro per aandeel staan, ook nu John de Mol via zijn bedrijf Talpa het bod heeft verhoogd naar 6,50 per aandeel. Dat meldde het mediabedrijf gisteravond in een verklaring.

Gerelateerde artikelen