Bestuur en voorzitter RvC vangen 41 miljoen euro na overname Ziggo

Het bestuur en de voorzitter van de raad van commissarissen van Ziggo kunnen 41 miljoen euro verdienen als de overname van Ziggo door Liberty Global slaagt. Voorzitter van de RvC Andrew Sukawaty (foto) maakt de grootste klapper met 18,3 miljoen euro.
De vier leden van dagelijks bestuur van Ziggo bezit samen met de voorzitter van de RvC ruim 1,1 miljoen aandelen. Tegen de vrijdag definitief bekend gemaakte overnameprijs van 35,75 euro per aandeel komt dat neer op 41 miljoen euro. CEO René Oberman verdient niet direct aan de overname, want hij bezit geen aandelen. Zijn voorganger Bernard Dijkhuizen kan 12,3 miljoen incasseren.
Opbrengst verkoop aandelen per board member
Andrew Sukawaty 18,3 miljoen euro
CTO Paul Hendriks 13,5 miljoen euro
CFO Bert Groenewegen 9 miljoen euro
CCO Hendrik de Groot 22 duizend euro
De bestuurders kunnen hun stukken aanbieden van 2 juli tot en met 10 september en de periode kan eventueel worden verlengd. Ziggo heeft een buitengewone aandeelhoudersvergadering georganiseerd op 26 augustus om het bod te bespreken. Het bestuur en de commissarissen van Ziggo bevelen het bod unaniem aan. Indien het bod gestand wordt gedaan zal de notering van Ziggo aan de AEX worden beeindigd.
De Europese Commissie moet het bod nog goedkeuren. Momenteel loopt een tweedefaseonderzoek, waarvan de deadline op 17 oktober is vastgesteld. Begin dit jaar zeiden de partijen te verwachten dat de fusie in 2018 zal moeten resulteren in 160 miljoen euro aan jaarlijkse synergievoordelen. De nieuwe combinatie krijgt Baptiest Coopmans als CEO en Bert Groenewegen wordt financieel directeur.
Gerelateerde artikelen