Met beoogd investeringsfonds maakt Main Capital investeerders warm voor softwarediamanten

De Haagse investeringsmaatschappij Main Capital is op zoek naar geïnteresseerde deelnemers voor een investeringsfonds om acquisities binnen de softwaresector te doen. Dat maakte het private-equitykantoor vandaag bekend aan het Financieele Dagblad.

Main Capital staat aan de vooravond van een nieuw investeringsfonds dat op jacht gaat naar potentiële aankopen in de softwaresector. Charly Zwemstra, Managing Partner bij het Haagse private-equityhuis, ziet kansen alom voor kapitaalverschaffers in de rapgroeiende softwaresector. Het verse kapitaal moet komen van institutionele beleggers en vermogende particulieren die willen participeren in een fonds dat 225 miljoen euro moet gaan dragen. 

De Haagse investeringsactiviteit, onderdeel van Main Capital Partners, richt zich op de software-industrie in de Benelux en Duitsland. De focus ligt op management buy-outs en groei-investeringen bij softwarebedrijven met een omzet van circa 4 miljoen euro. Main Capital bestaat uit meerdere private-equityfondsen met een beheerd vermogen van zo'n 150 miljoen euro. 

Vandaag werd bekend dat Roxit Groep, dat sinds 2015 deel uitmaakt van het portefeuille van Main Capital, het in Naarden gevestigde PSMS heeft overgenomen

Gerelateerde artikelen