Bencis verkoopt belang in schone brandstoffenleverancier Pitpoint

Bencis Capital Partners heeft zijn belang in duurzame brandstoffenleverancier PitPoint verkocht aan het Franse Total Group. De deal wordt eind volgende maand gefinaliseerd, financiƫle details zijn niet onthuld.

PitPoint levert oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers en het openbaar vervoer. Het in Nieuwegein gevestigde bedrijf verklaart door de overname haar plannen voor betaalbaar schoner vervoer sneller te kunnen verwezenlijken. Pitpoint blijft zelfstandig opereren onder eigen naam en management. 

Groeiplannen
"De afgelopen jaren heeft PitPoint zich ontwikkeld tot een unieke speler in de markt van schone brandstoffen, met ambitieuze internationale groeiplannen”, reageert Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Bij die plannen past ook een ambitieuze aandeelhouder die de plannen en de internationale uitrol kan ondersteunen.”

PitPoint zet de komende jaren verder in op investeringen in CNG/groengas (aardgas onder druk). Daarnaast zal het ook nieuwe LNG- (vloeibaar aardgas) en waterstofstations openen en een uitgebreid netwerk van elektrische laadpunten faciliteren. "Ons doel is om in 2030 honderd procent schoon vervoer te realiseren”, aldus Kemink.

Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van Total: "We willen de technologische en commerciële expertise van PitPoint die de afgelopen tien jaar zijn verworven combineren met Totals sterke retailmarketingnetwerk en klantenportfolio."

Wereldwijd heeft Total zo'n 450 tankstations in haar bezit, waar CNG, groengas of LNG beschikbaar is. Daarvan staan er 100 in Europa. Op dit continent hoopt het tankconcern in 2022 door te stoten naar 350 tankpunten. Total wil zodoende marktleider worden op de Europese markt voor aardgasmobiliteit. 

Bencis Capital Partners
Met de verkoopt neemt Bencis Capital Partners afscheid van de in zomer 2014 verworven Nederlandse tankonderneming. "Het bedrijf heeft zich zo ontwikkeld dat het – in het kader van alle discussies rondom schone mobiliteit en duurzaamheid – de aandacht heeft getrokken van de grote partijen", reageert Menno van der Meer, partner bij Bencis. Over de financiële details wil de investeerder niks loslaten, wel dat Total 100 procent van de aandelen zal verwerven.

Gerelateerde artikelen