Bencis Capital Partners teruggekeerd in kinderopvang

Bencis Capital Partners is in alle stilte eigenaar geworden van honderden crèches en kinderopvangverblijven. De investeerder is in 2019 eigenaar geworden van Samenwerkende Kinderopvang, waar inmiddels dertien kleine en middelgrote kinderopvangorganisaties onder vallen.

Bencis Capital Partners is nu eigenaar van kinderopvangbedrijven zoals De Kleine Wereld, Topkids en Small City. Dat schrijft het FD, dat zich baseert op speurwerk dat ouders hebben verricht naar de rol van Bencis in de kinderopvang. De rol van Bencis zou duidelijk zijn geworden uit gegevens van de Kamer van Koophandel. De investeerder heeft 248 vestigingen in eigendom.

Bencis was tot 2010 eigenaar van de opvangketen Estro, die voor 500 miljoen euro verkocht werd aan de Amerikaanse investeerder Providence Equity Partners. In 2014 ging Estro failliet. Twee jaar geleden gelastte de Ondernemingskamer een onderzoek naar deze teloorgang.

Volgens het FD zijn ouders boos over de rol van Bencis en proberen ze prijsverhogingen ongedaan te maken bij de de Geschillencommissie Kinderopvang. Er is weerstand tegen de rol van private investeerders in de sector, die deels gefinancierd wordt door de staat. Het FD wijst op de gemeente Amsterdam die twee jaar geleden mogelijkheden liet onderzoeken om zulke investeerders in de kinderopvang te weren.

 

Gerelateerde artikelen