Bemiddelingspoging over verkoop van Twitter

Hollywood-agent probeert de twee partijen om tafel te krijgen.

Ari Emanuel, topman van showbizzagentschap Endeavor en een van de bekendste Hollywood-agenten, heeft geprobeerd Elon Musk en Twitter om tafel te krijgen voor gesprekken over een schikking rond de verkoop van het technologiebedrijf. Emanuel zou directielid Egon Durban van Twitter hebben benaderd met zijn voorstel. Durban stelde andere bestuursleden vervolgens op de hoogte van het plan.

Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Musk en Twitter klaagden elkaar aan nadat 's werelds rijkste man een beoogde overname van het socialmediabedrijf voor 44 miljard dollar had afgeblazen.

Emanuel en Twitter wilden niet ingaan op vragen. Een woordvoerder van Musk was niet direct bereikbaar voor commentaar. Het is nog onduidelijk namens wie Emanuel de verzoeningspoging deed. Twitter heeft herhaaldelijk benadrukt Musk via de rechter te willen dwingen om de miljardenovername door te laten gaan. 

Musk blies de overname naar eigen zeggen af omdat hij zich misleid voelt over het aantal nep-accounts op Twitter. De twee partijen staan in oktober tegenover elkaar in de rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware.

Het is niet duidelijk of de bemiddelingspoging van Emanuel kans van slagen heeft. Zakenzender CNBC meldt op basis van ingewijden dat op dit moment geen serieuze gesprekken plaatsvinden over een schikking tussen Twitter en Musk.

Gerelateerde artikelen