Belgische voetbalclub gaat naar de beurs

Grootaandeelhouder gaat waarde van 400 miljoen verzilveren.

De Belgische voetbalclub Club Brugge gaat deze maand naar de beurs van Brussel. Woensdag is de intention to float bekendgemaakt. Het is de eerste Belgische voetbalclub die naar de beurs gaat. In Europa zijn tientallen beursgenoteerde voetbalclubs.

Club Brugge heeft nog geen cijfers bekendgemaakt over de beursgang, maar in de media gaat een bedrag rond van 400 miljoen euro als waardering. Zakenbanken zijn al begonnen met presentaties over de beursgang aan beleggers.

Dat is 100 miljoen meer waard dan het eveneens beursgenoteerde Ajax. Het verschil in waarde is doordat het Ajax-aandeel weinig verhandeld wordt via de beurs. Drie kwart van de aandelen Ajax zijn in bezit van de Vereniging AFC Ajax.

Club Brugge genereert geen nieuwe aandelen. De huidige eigenaren gaan een deel van zijn aandelenpakket verhandelen via de beurs. Grootaandeelhouder is Bart Verhaege, de huidige voorzitter van Club Brugge. Hij bezit zeventig procent van de aandelen. Die verwierf hij in 2012 voor 600.000 euro, aldus het Belgische zakenblad Business AM.

 

Gerelateerde artikelen