Welke route fietst u met het M&A Criterium?

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:01
De route voor het M&A Criterium is bekend. Fietst u met wielrenner Sven Nys fietst mee op vrijdagmiddag 18 mei in Utrecht? Stel je vragen tijdens het fietsen en laat je na afloop inspireren door zijn verhaal.

De Utrechtse Heuvelrug wordt het toneel voor het eerste M&A Criterium. Op zondag 6 mei verkenden o.a. Dennis de Breij en Ezri Blaauw de route. Nuttig zo bleek want er werd twee keer lek gereden op een grintpad welke hierna uit de route is gehaald. Ook wordt er om Doorn heen gefietst in plaats van er doorheen. Bekijk hier de route op Strava van circa 78 km. Heeft u geen Strava account en u wil wel de route downloaden klik dan hier. De ruim 60 deelnemers ontvangen de route ook per e-mail om deze voor het GPS apparaat te downloaden. Uiteraard is er wegbewijzering. 

         

Sven Nys
De gelauwerde Nys heeft een zeer succesvolle carrière achter de rug als wielrenner, veldrijder en mountainbiker. Als wij zijn Instagram mogen geloven is hij in goede conditie om 18 mei deel te nemen. Hij behaalde in zijn carrière in alle categorieën (junior-belofte-prof) het onovertroffen aantal van meer dan 300 overwinningen. Geen enkele veldrijder deed dat ooit beter. Ook werd hij zowel Belgisch als wereldkampioen. Hij kwam jarenlang uit voor de Belgische wielerploeg Crelan-AA Drink. Zijn afscheid van het veldrijden in 2016 werd gevierd in het Antwerpse Sportpaleis en werd live uitgezonden op de nationale Belgische televisie. 

In het behalen van succes is het volgens Nys belangrijk om de lat op de juiste hoogte te leggen. “Als jonge sporter of ondernemer wil je alleen maar winnen. Ik won ooit acht wedstrijden op rij. Toen ik daarna een aantal keer tweede werd, schreef de pers dat ik aan het kwakkelen was.” Nys ging deze enorm hoge prestaties vervolgens ook van zichzelf verwachten. “Weet waar je de lat voor jezelf moet leggen”, zegt Nys. 

Zo won hij in zijn afscheidsjaar slechts twee wedstrijden, maar nu was de pers wel positief. De verwachtingen lagen een stuk lager, wat maakte dat Nys zijn loopbaan met een positief gevoel af kon sluiten. “Op deze manier blijf je plezier beleven in wat je doet. Ook ga je niet de verkeerde beslissingen nemen om die lat toch te halen. Dat is het moment waarop mensen doping gaan gebruiken of bedrijven sjoemelsoftware. Op de korte termijn is er succes, maar op de lange termijn werkt het desastreus.”

 

Verhaal
Inmiddels is Nys ploegleider van de veldritploeg Telenet Fidea Lions. Met dezelfde filosofie die hij als sporter hanteerde, gaat hij nu te werk als manager van het team. Na afloop van het M&A Criterium vertelt hij tijdens een netwerkborrel zijn verhaal. Hoor op welke manier hij meer uit zijn renners haalt, hoe hij de juiste teamcultuur weet neer te zetten en hoe hij de meest moderne technologie en trainingstechnieken gebruikt. 

Het M&A Criterium vindt plaats op vrijdag 18 mei in Utrecht. Kijk hier voor meer informatie.

 

Gerelateerde artikelen